Het parochiecentrum van Noorderwijk is sinds vorige week dicht. De uitbaatster hing een papier op dat ze enkele dagen op vakantie ging maar opende deze week niet meer. De plotse sluiting stelt heel wat verenigingen voor problemen. Het zangkoor Canta Libre, Fanfare De Noorderzonen, SC Nodderwaak, OKRA en andere verenigingen verliezen hun repetitie- en of vergaderlokaal.

Ze vrezen het ergste omdat er de voorbije weken blijkbaar discussie was ontstaan over de duur van het uitbatingscontract. De uitbaatster dacht dat ze de drie jaar van het huurcontract had uitgediend, maar dat zou nog één jaar doorlopen.

Hoe het nu verder moet met het Parochiecentrum is niet duidelijk. Er waren ook al geruchten dat de gebouwen zouden verkocht zijn en dat een investeerder er een nieuw zalencomplex zou bouwen met een moderne feestzaal. Maar van die plannen staat voorlopig niets op papier.

De verenigingen hopen snel duidelijkheid te krijgen.

Op 25 juli vieren de verenigingen Noorderwijk Feest. Het grootste deel van die feestelijkheden verloopt op het plein achter het Dorpshuis.